“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

METRO Cash & Carry i CRANE potpisali Sporazum o suradnji

U utorak, 31. siječnja METRO Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, potpisali su  Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika i povezivanja hrvatskih start-up tvrtki s potencijalnim partnerima u poslovnom sektoru te razvoja domaćih start-up tvrtki.

METRO i američka tvrtka Techstars pokrenuli su METRO Techstars Accelerator, prvi globalni program namijenjen start-upovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja. Želimo pružiti podršku razvoju hrvatskih start-upova i iskustvo koje smo stekli u provedbi Techstars METRO Acceleratora iskoristiti kako bismo povezali hrvatske start-upove s profesionalnim kupcima METRO-a i omogućili im daljnji razvoj poslovanja u skladu s najnovijim trendovima“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Sektori kojima će METRO i CRANE posvetiti posebnu pažnju pri poticanju digitalizacije poslovanja malih i srednjih poduzetnika su ugostiteljski sektor i neovisni trgovci, odnosno grupe profesionalnih kupaca kojima METRO pruža kontinuiranu podršku u poslovanju.

Marc Carena & Davorin Stetner2„Inicijativu METROa kao jednog od lidera u svom sektoru prihvatili smo bez previše razmišljanja. Svaki korak koji omogućuje nove, dobre prilike za poduzetnike pozdravljamo i aktivno podržavamo. Ova inicijativa omogućit će bolju detekciju startupa u ugostiteljskom i turističkom sektoru te njihovu priliku za brz rast poduprijet kompanijama poput METROa.“ Izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE.

METRO i CRANE omogućit će povezivanje hrvatskih start-up tvrtki i vlasnika restorana, hotela i drugih ugostiteljskih obrta te neovisnih trgovaca kako bi se stvorile prilike za digitalizaciju i modernizaciju sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj i potaknuo daljnji razvoj inovativnih rješenja za unapređenje njihova poslovanja.

Kao prvi korak u suradnji, METRO Cash & Carry i CRANE će 17. veljače 2017. godine u Inovacijskom centru – HUB385 organizirati MeetUp na kojem će sudjelovati hrvatske start-up tvrtke, ugostitelji i hotelijeri koji su zainteresirani za digitalizaciju poslovanja te za inovacije koje nude tehnološki start-upovi. O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor (Hotel/Restaurant/Café) govorit će glavni direktor METRO Techstars Acceleratora Alexander Zumdieck.